Page 3 - Yonex Dutch Open 2018
P. 3

Voorwoord
Welkom in Almere! Welkom in ons mooie Topsportcentrum.
Voor de twaalfde keer op rij zijn we als gemeente gastheer voor Badminton Nederland. We zijn trots op die samenwerking en zeker op het feit dat de Dutch Open opnieuw plaatsvindt in ons Topsportcentrum. Elk jaar zien we dit evenement groeien qua aantal atleten en toeschouwers. Almere kunnen we echt een badmintonstad noemen! Zo speelt onze eigen Badminton Ver- eniging Almere op het hoogste niveau in Nederland en traint het Regionale Training Centrum Badminton vier keer per week in het Topsportcentrum met talentvolle sporters. Wie weet doen deze atleten in de toekomst ook mee aan de Dutch Open!
Omdat sporten zo goed is voor een gezonde levensstijl en omdat het zorgt voor sociale samenhang, willen we onze inwoners graag de gelegenheid geven te sporten, zelfstandig of in clubverband, als recreant of als topper. Almere is dus een heel sportieve stad. De stad telt veel sportverenigingen; van voetbal tot hockey, van wakeboarding tot badminton. Maar onze stad heeft ook veel ruimte en een prima sportieve infrastructuur. Zo is Almere een ideale stad voor een persoonlijke invulling van sport. Of dat nu wandelen is, of fietsen, skaten, skeeleren of joggen; in Almere hoef je vaak alleen maar je voordeur uit te stappen en je kunt beginnen te ontspannen. Maar ook voor topsport is Almere een geschikte locatie. Naast de verschillende regionale trainingscentra en de lokale clubs die op topniveau spelen, biedt de stad met o.a. het Topsportcentrum een unieke locatie om sportwedstrijden
van het hoogste niveau bij te wonen. Per jaar vinden hier 45 tot 50 sportevenementen plaats: Nu is het tijd voor badminton, want deze Dutch Open is een van de grote evenementen waarvoor we gastheer zijn. Het belooft een mooi toernooi te worden met atle- ten vanuit de hele wereld en natuurlijk zijn ook de Nederlandse toppers weer van de partij.
Ik wens alle deelnemers veel succes en alle toeschouwers veel plezier bij het kijken naar de wedstrijden. We hopen u nog eens terug te zien.
Jaap Lodders Wethouder Sport
   3



























































































   1   2   3   4   5